• Met het * teken kunt u zoeken naar termen waarvan u de spelling niet exact weet, of termen waarbij spellingsvarianten voor kunnen komen. Voorbeeld: met de zoekterm Eland* vindt u zowel ‘Eland’ , ‘Elandts’ als ‘Elands’.

  • N.B. Alleen voor de fotoverzameling. Wilt u op straatnaam zoeken in alle collecties tegelijk of in prenten en tekeningen, kaarten en affiches, gebruik dan ‘vrij zoeken’.

  • Bij de fotoverzameling is de voorstelling het uitgangspunt voor de datering (jaar en indien bekend maand en dag), bij prenten, tekeningen, kaarten en affiches wordt het jaar van vervaardiging vermeld. Wanneer de datering van de gevonden afbeelding geschat is, staat er ‘ca.’ voor.

  • Hierbij ook drukkers en uitgevers

  • Op de namen van buurten, wijken en stadsdelen kunt u overzichtsafbeeldingen opzoeken als luchtfoto’s of perspectiefprenten. Afbeeldingen van straten in een bepaalde buurt kunt u alleen opzoeken door op individuele straatnamen te zoeken.

Vignette Gemeente Den Haag

Het Strijkijzer

Het op drie na hoogste gebouw van Den Haag is sinds 2007 het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein. De woontoren meet 132 meter en telt 42 verdiepingen. De bovenste twee verdiepingen dienen als uitzichtpunt en bieden ruimte aan het hoogst gelegen restaurant van Nederland. De Haagse Beeldbank laat de toren vanaf diverse gezichtspunten zien, en natuurlijk het uitzicht vanaf de bovenste etages. En wat stond hier eigenlijk eerst?

Pagina 1 van 7
Resultaten 1 - 12 van 76
Sorteer op: Datum