• Met het * teken kunt u zoeken naar termen waarvan u de spelling niet exact weet, of termen waarbij spellingsvarianten voor kunnen komen. Voorbeeld: met de zoekterm Eland* vindt u zowel ‘Eland’ , ‘Elandts’ als ‘Elands’.

  • N.B. Alleen voor de fotoverzameling. Wilt u op straatnaam zoeken in alle collecties tegelijk of in prenten en tekeningen, kaarten en affiches, gebruik dan ‘vrij zoeken’.

  • Bij de fotoverzameling is de voorstelling het uitgangspunt voor de datering (jaar en indien bekend maand en dag), bij prenten, tekeningen, kaarten en affiches wordt het jaar van vervaardiging vermeld. Wanneer de datering van de gevonden afbeelding geschat is, staat er ‘ca.’ voor.

  • Hierbij ook drukkers en uitgevers

  • Op de namen van buurten, wijken en stadsdelen kunt u overzichtsafbeeldingen opzoeken als luchtfoto’s of perspectiefprenten. Afbeeldingen van straten in een bepaalde buurt kunt u alleen opzoeken door op individuele straatnamen te zoeken.

Vignette Gemeente Den Haag

Norfolkterrein

Op 30 november 2006 verliet voor het laatst een schip van de Norfolk Line de Scheveningse haven. Op het Norfolkterrein, bij de Derde Vissershaven, zijn nu woningen in aanbouw. Ook is hier sinds 2014 het tijdelijke Zuiderstrandtheater te vinden. De derde vissershaven werd in 1972-1973 aangelegdvoor de schepen van de Norfolk Line. Eerder was hier een sleephelling te vinden en woningen op het eiland "Vloek".

Pagina 1 van 2
Resultaten 1 - 42 van 50
Sorteer op: Datum