• Met het * teken kunt u zoeken naar termen waarvan u de spelling niet exact weet, of termen waarbij spellingsvarianten voor kunnen komen. Voorbeeld: met de zoekterm Eland* vindt u zowel ‘Eland’ , ‘Elandts’ als ‘Elands’.

  • N.B. Alleen voor de fotoverzameling. Wilt u op straatnaam zoeken in alle collecties tegelijk of in prenten en tekeningen, kaarten en affiches, gebruik dan ‘vrij zoeken’.

  • Bij de fotoverzameling is de voorstelling het uitgangspunt voor de datering (jaar en indien bekend maand en dag), bij prenten, tekeningen, kaarten en affiches wordt het jaar van vervaardiging vermeld. Wanneer de datering van de gevonden afbeelding geschat is, staat er ‘ca.’ voor.

  • Hierbij ook drukkers en uitgevers

  • Op de namen van buurten, wijken en stadsdelen kunt u overzichtsafbeeldingen opzoeken als luchtfoto’s of perspectiefprenten. Afbeeldingen van straten in een bepaalde buurt kunt u alleen opzoeken door op individuele straatnamen te zoeken.

Vignette Gemeente Den Haag

200 jaar badplaats

Dit jaar vieren we dat Jacob Pronk 200 jaar geleden een badhuis stichtte in Scheveningen. Wat begon met een eenvoudig houten huisje met vier badkuipen met zeewater groeide uit tot een mondaine badplaats. Onder de noemer Feest aan Zee vinden dit jaar allerlei activiteiten plaats. Het Haags Gemeentearchief levert een bijdrage met Historie aan Zee: 16 billboards op locatie in Scheveningen met historische foto's van de badplaats én het vissersdorp, van juni t/m november 2018.

Pagina 1 van 3
Resultaten 1 - 42 van 89
Sorteer op: Datum